Дієти

Люблю солодке, але знайшла рецепти солодощів без цукру. 2 рецепта цукерок без цукру – тепер не переживаю за здоров’я і фігуру

Чай або кава з чим-небудь смачним – невід’ємна частина обіду. Якщо на сніданок ще можна дозволити собі смачну випічку або печиво, то в обідній час такий перекус точно позначиться на здоров’ї і вазі.Цукор – продукт оманливий.

Він здатний швидко заповнити недолік енергії, наситивши організм швидкими вуглеводами, але ефект пропадає також стрімко, залишаючи після себе ще більше бажання що-небудь з’їсти.Чим небезпечна «солодке життя»?При правильній роботі організму і здоровому харчуванні, гормональна система здатна підтримувати потрібний рівень цукру в крові. Після пари шоколадних цукерок рівень глюкози моментально збільшується, але при нормальній роботі печінки і підшлункової тимчасове підвищення небезпечно.

Глюкозу можна порівняти з паливом – вона потрібна для живлення і роботи головного мозку, м’язів і клітин організму. Велика частина переробляється в енергію, що робить глюкозу універсальним джерелом сил.Надлишок солодощів і рафінованого цукру призводить до різких стрибків цукру в крові і надмірного викиду інсуліну.

Пройде всього 30 хвилин і людина знову захоче їсти. Якщо завести шкідливу звичку тягнути в рот по цукерці раз на годину, то в перспективі таке харчування сильно відіб’ється на здоров’ї.Щоб забезпечити себе повноцінним, здоровим харчуванням і вберегти організм від розвитку хвороб доведеться міняти звички і смаки.

Але як же бути – адже нам необхідна солодка їжа! Та й емоційно витримати сувору дієту або повністю виключити солодке – не саме здорове рішення.Я знайшла прекрасний вихід – солодощі без цукру. Їх можна їсти, не побоюючись ні за здоров’я, ні за фігуру.

Альтернатива сахаруМногие скажуть – навіщо щось вигадувати, коли вже знайдені відмінні замінники солодощів. Наприклад, сухофрукти та цукати, мармелад і зефір, гіркий шоколад і мед.Але подумайте, чи надовго вас вистачить? Пити каву з родзинками кожен день, кілька разів на тиждень замінюючи його на кілька шматочків гіркого шоколаду – швидко набридне.

Краще замінити солодощі схожим продуктом – тільки корисним!Домашній «Трюфель»Принадність натуральних солодощів в тому, що їх дуже просто готувати.Наприклад, для приготування десерту «Трюфель» вам знадобляться наступні інгредієнти:· 400 г волоських горіхів;· 250 г фініків (краще вибрати «шоколадний» сорт);· 1 стиглий банан;· 180 г кэроба – корисна заміна какао;· 2 ст. л.

густого меду – краще вибрати квітковий або липовий. Гречаний не підійде.Чому рекомендується використовувати кероб? Порошок ріжкового дерева вже давно завоював славу і у дієтологів і у людей, що цікавляться здоровим харчуванням.

Кероб по смаку й аромату схожий з какао, а перевага криється в складі – порошок не містить шкідливих жирів і кофеїну.Для цукерок вибирайте обсмажений кероб.Ви можете приготувати і класичний варіант з какао – головне використовуйте чистий какао-порошок без цукру.

Готуємо трюфелі:1. в кавомолці подрібнюємо горіхи, додаємо кероб (150 г);2. у блендері перебиваємо до однорідності банан і фініки (без кісточки), додаємо мед і ще раз ретельно змішуємо;3.

з’єднуємо заготовки – консистенція повинна вийти такий, щоб ви могли ліпити з неї кульки;4. висипаємо 30 г порошку кэроба в глибоку тарілку;5. беремо ложку «пасти» і робимо невеликий кулька, обвалюємо кулька в порошку.

Ласощі без цукру готово! Після того як всі будуть готові трюфелі складіть їх на тарілку і приберіть в холодильник на 1 годину.Шоколадні цукерки без сахараВсем любителям шоколаду можна порадіти, адже є варіант натуральних цукерок без цукру, які на смак нітрохи не поступаються улюбленого десерту.Для домашніх цукерок потрібно взяти:· 50 м’яких фініків;· 100 г кісточок абрикоса;· 50 г какао-масла;· 4 ст.

л. сирого какао-порошку;· рідкий мед;· пергамент.Готуємо домашні цукерки:1.

кожен фінік акуратно розламуємо на дві половинки, виймаємо кісточки. Кладемо всередину 1-2 кісточки абрикоса. З’єднуємо половинки фініка з абрикосовими кісточками;2.

готуємо натуральний шоколад: розтопіть какао-масло на пару. У розтоплене масло засипаємо какао – збиваємо до однорідності;3. готовий шоколад можна зробити солодше, додавши 1-2 чайні ложки рідкого меду;4.

покладіть пергамен на тарілку;5. візьміть фінік (використовуйте кондитерські щипці або палички для їжі) і умочіть в шоколаді. Викладайте цукерки на пергамент.

6. коли всі фініки будуть глазуровані шоколадом, поставте тарілку в холодильник на 2 години.Натуральний шоколад швидко застигає і через 15 хвилин цукерки будуть готові.

Але краще почекати дві години і дати цукерок повністю застигнути.Десерт можна зберігати в морозилці – дуже зручно за раз зробити багато цукерок і діставати у міру потреби.Домашні корисні солодощі легко приготувати, і вони куди смачніше звичайних сухофруктів.
Натуральний десерт подобається і дорослим і дітям!Які десерти без цукру або домашні цукерки любите ви?

Related posts

Leave a Comment