Дача

Густий томатний соус з базиліком смачніше і дешевше, ніж магазинний: просто готується з того, що росте у вас на дачі

Набридло тільки маринувати помідори? Спробуйте щось нове!Третій рік поспіль закриваю банки тільки за цим рецептом. Цей томатний соус я додаю скрізь замість томатної пасти: в макарони, м’ясні підливи, в пасту болоньєзе. Я навіть роблю з нього смачний томатний суп! Ось такого красивого оранжевого кольору виходить соус.

Ось такого красивого оранжевого кольору виходить соус. Інгредієнти Томати 3 кг Морква 400 гЛук 300 г олія 200 гЧеснок 4 зубчикаБазилик свіжий 25 гЯблочный оцет 40 млСоль, цукор за вкусуОбратите увагу на марку солі, вона дуже смачна, рекомендую. Базилік можна використовувати і зелений і фіолетовий.

Зверніть увагу на марку солі, вона дуже смачна, рекомендую. Базилік можна використовувати і зелений і фіолетовий. Приготування Помідори помити, вирізати плодоніжки, порізати на великі кубики.

Шкірку не очищати не потрібно.Моркву почистити, потерти на крупній тертці.Цибулю порізати півкільцями.

Обсмажити моркву і цибулю до золотистого кольору в 50-70 г соняшникової олії. Томати тушкувати в цілому 1 годину у великій каструлі на невеликому вогні, періодично помішуючи. За 20 хвилин до кінця варіння влити яблучний оцет і додати обсмажені цибулю і моркву.

Часник натерти на дрібній тертці, базилік помити, обірвати листя зі стебел і порізати їх. Консистенція соусу до блендера. Консистенція соусу до блендера.

За 10 хвилин до кінця варіння додати часник і базилік разом з рештою олією (130-150 г). Перемішати.В кінці додаємо сіль і цукор за смаком.

На такий великий об’єм я використовую буквально 1-2 чайні ложки солі і 1 ст. л. цукру.

Тут багато що залежить від смаку ваших томатів.Зняти з вогню і ретельно пробити заглибним блендером. Соус буде досить густим з дрібними фракціями овочів.

Гарячий соус відразу розливаємо в стерилізовані банки, які щойно дістали з духовки. Щільно закрити кришкою, перевернути догори дном. Залишити остигати в такому положенні.

Овочі дрібно перемелюються блендером, соус тане в роті. Овочі дрібно перемелюються блендером, соус тане в роті. Зберігати стерилізовані банки з томатним соусом можна при кімнатній температурі.

Якщо ви відкрили томатний соус, зберігати закриту кришкою банку потрібно в холодильнику до 1 тижня.Для томатного супу просто розведіть соус бульйоном цвітної капусти або просто водою до бажаної консистенції. Суп буде мати насичений і яскравий смак.
Вдалою готування і приємного апетиту!

Related posts

Leave a Comment