Різне

Безпрограшна розсадка гостей на банкеті: способи, правила і секрети

Досвідчені організатори заходів знають, що успіх свята багато в чому залежить від такого незначного на перший погляд фактора, як розсадження гостей. Здавалося б, цікава шоу-програма, відмінна музика і смачні частування вирішують все. Але на жаль, це не так.

Якщо за столом поруч один з одним виявляться незнайомі люди, навряд чи їм буде комфортно і весело. А ось якщо нерозлучних друзів посадити на деякій відстані один від одного, некомфортно буде всім, хто сидить між ними. Щоб забезпечити максимальний комфорт всім присутнім, були розроблені правила розсадження гостей на весіллі, ювілеї або іншому святі.

Щоб дізнатися ці правила, читайте далі. Найпоширеніші способи розсадження гостейперше, з чим потрібно визначитися при вирішенні питання розміщення гостей, – спосіб розсадження. Залежно від площі залу і кількості присутніх на банкеті, потрібно розставити столи одним з таких способів:буквою «П».

Відмінний спосіб розсадження гостей в разі, якщо кількість присутніх не перевищує 50-60 чоловік. При такій розсадженні винуватці торжества розміщуються по центру. В ідеалі краще не садити гостей на внутрішні місця, щоб ніхто не сидів спиною до інших людей.

Буквою “Т”. Відповідна розстановка столів для корпоративів, ювілеїв та весіль, де присутній до 30 гостей. Начальство, ювіляр або молодята зі свідками в цьому випадку розміщуються на чолі столу.

Буквою “Ш”. Розсадка для банкетів з великою кількістю гостей. Як і при розсадженні буквою «П», винуватців торжества слід розміщувати по центру.

Європейський спосіб. Розстановка окремих круглих або прямокутних столиків навколо танцполу. Винуватців торжества в цьому випадку садять за стіл, що стоїть на невеликому підвищенні і знаходиться найближче до центру залу.

Для залів невеликої площі більше підходять ті здатні організації простору, при яких столи зсуваються один з одним тим чи іншим чином. Наприклад, розстановка столів буквами» П «І» Ш ” дозволяє заощадити максимум вільного місця і компактно розмістити велику кількість гостей. А ось європейський спосіб розстановки столів, хоча і є дуже красивим і модним, вимагає великої площі.

Найчастіше гостей розміщують за окремо стоять столиками на банкетах, які проводяться на літніх майданчиках під відкритим небом. 5 ключових правил розсадження людей на банкетепісля того, як буде обраний спосіб розміщення столів, потрібно визначити місця для кожного із запрошених. Необхідно заздалегідь уточнити список гостей і на його підставі скласти детальну схему розсадження.

Вибираючи місце для кожного гостя, слід враховувати ряд правил:винуватці торжества завжди повинні сидіти на чолі столу або за окремим столом на невеликому підвищенні, щоб їх всі бачили;на весіллях і ювілеях поруч з винуватцями свята потрібно розмістити близьких родичів;людей, добре знайомих один з одним, слід саджати поруч;не можна допускати, щоб хто-небудь з гостей опинився за столом в оточенні незнайомців;людей, конфліктуючих один з одним, важливо розсадити якомога далі, в ідеалі – в різних кутах залу; при виборі банкетного залу також враховуємо, що на кожного гостя має припадати 1, 8 кв. м. щоб гості не заплуталися в пошуках свого місця, необхідно заздалегідь подбати про спеціальні картки з номерами для кожного столу.

Красиво оформлені номерні таблички будуть виконувати інформаційну функцію і одночасно-послужать елементом декору. Секрети правильної розсадження гостей на весіллях відміну від корпоративів, ювілеїв та інших свят, на більшості весіль присутні мінімум 2 окремих «клану» гостей, не знайомих один з одним. А часом таких груп набагато більше, ніж 2: родичі нареченого, родичі нареченої, друзі нареченого, друзі нареченої, колеги молодят і т.

д. тому при розсадженні гостей на весільному банкеті важливо розмістити присутніх по «кланах». З боку нареченого сидять його рідня і друзі, а з боку нареченої – її.

За замовчуванням, поруч з молодятами сидять свідки, далі – батьки, близькі родичі, друзі, далекі родичі і колеги. Деякі організатори весіль вважають, що на банкеті потрібно «перемішати» гостей за столом, щоб вони познайомилися один з одним. На практиці, такий підхід помилковий.
З імовірністю понад 90% вже через 10-15 хвилин гостям стане нудно, і вони почнуть мінятися місцями і пересідати ближче до знайомих. А ось якщо розсадити гостей так, як рекомендовано вище, вони обов’язково почнуть знайомитися трохи пізніше, під час танців, конкурсів та інших розваг.

Related posts

Leave a Comment