Дієти

Аджика. Часник і перець

Рецептів аджики існує неймовірна кількість, навіть з аґрусом роблять. Я, в основному, на зиму роблю щось близьке до класики. Інгредієнта тільки два – часник і перець.

Ще сіль, конечноВ цьому році перцю на ринку багато і він навіть дешевше, ніж в минулому. 100 – 200 рублів за кілограм. Купила за 100, змішаний, зелений і червоний.

Для аджики зазвичай купую тільки червоний, стиглий, але в цьому ящику червоного було більше і сам перець виглядав таким свіженьким і пружним. Краса!Решта просто, все як я люблю.Часник і перець потрібно очистити, нічого не поробиш, сама трудомістка частина роботи.

Часник купила ростовський, великий, щоб поменше возитися (170 руб кг)Способів, як простіше почистити часник кілька. Хтось тисне, можна залити окропом на кілька хвилин, але мій часник ще не висох, шкірка м’яка, тому я розрізаю зубчики на половинки. З половинок шкірка знімається дуже легко, а самі шматочки часнику відразу відправляються в блендерПерец розсортувала на червоний і зелений окремо.

Одну порцію зроблю ще не дозріла. Надягаємо рукавички (звичайні медичні, з-за ковидобесия в будинку утворився запас :)) і чистимо від плодоніжок і насіння. Красунчики які, одне задоволення возиться з таким продуктомОтправляем до часнику в блендер.

Пропорції тут приблизні, я роблю 50/50 перцю і часнику, на око. Вічко жодного разу не подвелДобавляю сіль. теж на око, пересолити не боюся.

Ця аджика сира, зберігатися в холодильнику, тому сіль виконує роль консерванта. Але і перестаратися теж не варто. На чашку блендера приблизно 2 ложки без гірки.

Якщо переживаєте, то можна додати ложечку оцту, шкоди не будетИзмельчаемПерекладываем в баночкуПолучилось півлітра.Баночку беру пластмасову, тому що цю порцію я відправлю в морозильну камеру на другу половину зими. Зазвичай роблю 2 таких.
Одна до нового року запросто зберігатися в холодильнику і витрачається потихеньку і в супи, і в тушкування, і в маринади. До січня зазвичай закінчується і тоді з морозильника витягується її подружкаВторую порцію роблю з червоного перцаТакая аджика додасть будь-якій страві аромат і смак, гостро-солоний, підбадьорливий, якою і повинна бути все наше життя

Related posts

Leave a Comment